Kansere şifa bitkiler Rehberi
Kanser için hangi bitki özü kullanılır? Bugün piyasada bitki kaynaklı antikanser ajanlarının dört sınıfı vardır, vinka alkaloidleri (vinblastin, vinkristin ve vindesin), epipodofilotoksinler (etoposid ve teniposide), taksanlar (paklitaksel ve docetaxel) ve kamptotesin türevleri (kamptotesin ve irinote) .Kanser nasıl önlenir? Kanserden korunma, kansere yakalanma riskini azaltmak için alınan önlemlerdir. Bu, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeyi, kansere neden olduğu bilinen maddelere maruz kalmaktan kaçınmayı ve kanserin gelişmesini engelleyebilecek ilaç veya aşıları almayı içerebilir.
Kanser, hücreler içindeki DNA’daki değişikliklerden (mutasyonlar) kaynaklanır.
Bir hücrenin içindeki DNA, her biri hücreye hangi işlevleri yerine getireceğinin yanı sıra nasıl büyüyüp bölüneceğini söyleyen bir dizi talimat içeren çok sayıda bireysel gen içinde paketlenir.
Parmaklarınızın ucunda tahmin ettiğinizden daha fazla kanserle mücadele aracı var. Ve hepsi baharat dolabınızın içinde bulunur. Sağlık yararları için 200’e yakın baharat türevi bileşik tanımlanmıştır. Baharatlarla ilişkili sağlıklı özelliklerin çoğu, güçlü antioksidan özelliklerinden gelir. Biyolojik sağlık yararları, belirli hücresel süreçlerde, özellikle ilaç metabolizmasında, hücre bölünmesinde, apoptozda, hücre farklılaşmasında ve bağışıklık yeterliliğinde – vücudun bir antijene maruz kaldıktan sonra normal bir bağışıklık tepkisine sahip olma yeteneğinde – değişiklik indükleme yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.
Bağışıklık fonksiyonunuzu güçlendirmek ve hastalıkları önlemek için bitkilerden faydalanın
Biberiye ve kanserle mücadele
Biberiyede bulunan iki bileşen kafeik asit ve biberiye asididir. Bunlar antioksidanlar açısından zengindir ve anti-inflamatuar olarak işlev görürler. Biberiye ayrıca bu otu antitümörojenik yapan (tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olan) karnosol açısından da zengindir. Biberiyenin meme kanserini başlatabilecek maddeleri detoksifiye ettiği de bulunmuştur. Biberiyede bulunan son güçlü bileşen olan terpenlerin oksidatif stresi azalttığı ve kemoprotektif olduğu bulunmuştur (sağlıklı dokuyu kemoterapinin etkilerinden korumaya yardımcı olur).
Maydanoz ve kanserle mücadele
Maydanozun uçucu yağı olan miristisin,hayvan çalışmalarında akciğerlerde tümör oluşumunu engellediğini göstermiştir. Bu yağın aktivitesi, onu kemoprotektif bir gıda olarak nitelendirir. Bu kanserle savaşan bitki, ikinci el duman gibi belirli kanserojenleri etkisiz hale getirmeye de yardımcı olabilir. Maydanoz ayrıca, kanserli tümörleri besinlerle besleyen kan damarı büyümesinin azalması olan anti-anjiyogenez ile bağlantılı doğal bir yağ olan apigenin içerir. Zerdeçal Bu renkli toz, kanser önleyici baharatların kralı olarak bilinir.
Zerdeçal ve kanserle mücadele
Zerdeçal,curcumin maddesini içerir. Curcumin’in kemik, meme, beyin tümörleri, kolon, karaciğer, pankreas, mide, mesane, böbrek, prostat, lösemi, yumurtalık kanserleri ve melanom dahil olmak üzere çeşitli kanser hücrelerinin büyümesini engellediği gösterilmiştir. Zerdeçal, dünya çapında enfeksiyon, iltihabı tedavi etmek, yara iyileşmesini desteklemek ve sindirimi iyileştirmek için antiseptik ve antibakteriyel bir madde olarak bilinmektedir. Güçlü anti-kanser yararlarından biri, diğer sağlıklı hücrelere dokunmadan veya zarar vermeden kanser hücrelerinin programlanmış hücre ölümü olan apoptozu indükleme yeteneğidir.
Sarımsak ve kanserle mücadele
Güçlü bir bağışıklık güçlendirici olan sarımsak, tarih boyunca hem mutfak hem de tıbbi özellikleri için kullanılmıştır. Kolon, mide, bağırsak ve prostat kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerinin gelişme riskini azalttığı gösterilmiştir. Sarımsak, güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kansere neden olan maddelerin oluşumunu engelleme ve aktivasyonunu durdurma yeteneğine sahiptir. Sarımsak ayrıca DNA onarımını iyileştirebilir, kanser hücresi üremesini yavaşlatabilir ve diğer baharatlar gibi apoptozu indükleyebilir.
Kekik ve kanserle mücadele
son derece yüksek seviyelerde antioksidanlar ve antimikrobiyal bileşikler içerir. Kanser büyümesini yavaşlattığı ve apoptozu teşvik ettiği bilinen fitokimyasal kersetin içerir. Kekik antimikrobiyal özelliklerini veren bileşenler, kolon ve prostat kanserine karşı koruma sağlamanın yanı sıra vücuttaki kötü huylu kanser hücrelerinin büyümesini de kısıtlar.
Cayenne ve kanserle mücadele
Cayenne, acı biber ailesinden gelir. Yemekleri tatlandırmak için dünya çapında bir araç olarak kullanılmaktadır. Anti-kanser bileşeni, biberlere ısı veren ve apoptozu teşvik ettiği bilinen kapsaisindir. Biber ne kadar sıcaksa, o kadar çok kapsaisin içerir. Kanser hücreleri ve farelerde yapılan ilk deneyler, kapsaisinin prostat kanseri hücrelerinin bir tür intihara maruz kalmasına neden olduğunu gösteriyor. Kapsaisin, farelerdeki prostat kanseri hücrelerinin neredeyse yüzde 80’inin ölmesine neden oldu. Ek olarak, kapsaisin ile tedavi edilen prostat kanseri tümörleri, tedavi edilmeyen farelerdeki tümörlerin yaklaşık beşte biri büyüklüğündeydi.
Kemoterapi için hangi bitkiler kullanılır?
Bitki alkaloidleri, belirli bitki türlerinden elde edilen kemoterapi tedavileridir. Vinka alkaloidleri, deniz salyangozu bitkisinden (catharanthus rosea) yapılır. Taksanlar Pasifik porsuk ağacının (taksus) kabuğundan yapılır. Vinka alkaloidleri ve taksanlar ayrıca antimikrotübül ajanları olarak da bilinirler. Zerdeçal kesinlikle gezegendeki en güçlü bitkidir. Esas olarak Hindistan, Çin ve Endonezya’da yetiştirilen zencefil ailesindendir. Tıbbi özelliklere sahip çeşitli bileşikler içerir. Örneğin zerdeçal, vücudun kendi antioksidan enzimlerini artıran güçlü bir antioksidan olan Curcumin içerir.
Kanser tedavisinde kullanılan doğal bileşikler hangileridir?
Yaygın olarak kullanılan bir dizi antikanser terapötik maddesi, bitkilerden irinotekan, vinkristin, etoposid ve paklitaksel, bakterilerden aktinomisin D ve mitomisin C ve deniz kaynaklı bleomisin gibi doğal kaynaklardan elde edilir.
Her gün kullandığımız bitkiler nelerdir
Meyve ve sebzeler – soğan, lahana ve patatesten kiviye, elmadan mangoya kadar her çeşit bizim için her gün mevcuttur. Otlar ve Baharatlar – yemeklerimizi tatlandırmaya yardımcı olur. Biber, tarçın, karanfil, kakule, nane, maydanoz, kekik ve daha pek çoğu bitkilerden gelir.
Doğal kimyasallar nelerdir?
bitkilerden, mikroorganizmalardan, hayvanlardan, topraktan ve denizden gelen kimyasallar gibi doğada bulunan işlenmemiş bir kimyasal. doğada bulunan ve kimyasal bileşimini değiştirmeyen bir işlemle ekstrakte edilen bir kimyasal.
Hangi kanserler yiyeceklerden kaynaklanır?
Yüksek sıcaklıkta pişirilen etler, DNA’nızda kansere yol açabilecek değişikliklere neden olabilecek kimyasallar oluşturur. Çok miktarda iyi pişmiş, kızartılmış veya mangalda et yemek, kolorektal, pankreas ve prostat kanseri riskinin artmasıyla bağlantılıdır.
Hangi otlar kemoterapiyi etkiler?
Bitkisel Takviyelerin Tehlikeleri Ekinezya, kurkumin, sarı kantaron, kediotu kökü ve allium (sarımsak özü) – tümü, kemoterapinin toksisite-etkinlik dengesini bozabilecek bitkisel takviye örnekleridir. Ek olarak, bitkisel takviyelerin dozları standart değildir.
En faydalı Şifalı Bitkiler (genel medikal tedavi amaçlı)
- Calendula (Caendula officinalis)
- Papatya (Matricaria chamomilla)
- Nane (Metha x piperita)
- Kutsal Fesleğen (Ocimum tenuiflorum)
- Muz (Majör Plantago)
- Çördük (Hyssopus officinalis)
- İngiliz Lavanta (Lavandula angustifolia “Vera”)
- Şerbetçiotu (Humulus lupulus)