Gelişmiş ilaçlar ve haplar, insanların hayatlarının o kadar önemli bir parçası haline geldi ki, Ayurveda resimden tamamen kaybolmuş gibi görünüyor. Ancak Ayurveda, birden fazla sağlık sorununu etkili bir şekilde tedavi edebilen ve iyileştirebilen ve genel sağlığınız için harika olabilecek bazı şifalı bitkiler ve şifalı bitkiler içerir. Bu bitkiler varlığımızdan beri hayatımızın bir parçası olmuş ve eski çağlardan beri çeşitli tıbbi amaçlarla kullanılmıştır. Zerdeçal, zencefil, fesleğen yaprağı, nane ve tarçın gibi şifalı bitkiler ve otlar, Hint yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve çeşitli sağlık yararları sunar. Soğuk algınlığı ve grip mevsimi, stresi azaltma, daha iyi sindirim, güçlü bir bağışıklık sistemi – liste sonsuzdur.
Şifalı bitkilerin bu rönesansında, çok çeşitli amaçlar için kullanılabilecek en iyi yedi bitkiye bir göz atalım.
- Aloe vera jeli
Bir uzmana göre üzümlerin iltihaplanmayı azaltmak ve kanser hücreleriyle savaşmak da dahil olmak üzere birçok sağlık yararı vardır.
Beslenme uzmanı Lovneet Batra, üzümlerin birçok faydasını ve taşıdıkları besleyici özellikleri özetliyor.
Ayurveda’da aloe vera “şifalı bitkilerin kralı” olarak bilinir. Etli yapraklarında su tutar, bu nedenle aşırı kuru koşullarda da kendini koruyabilir. Bu nedenle, bahçenizde aloe vera yetiştirmek, bitkiye arada sırada ekstra özen göstermenizi gerektirmez. Bununla birlikte, kesinlikle çok çeşitli sağlık sorunlarını tedavi eder. Bunlar şunları içerir:
Kabızlık Yetersiz vücut bağışıklığı
Aloe Vera
Şifalı Bitkiler: Aloe vera şifalı bitkilerin kralıdır. - Lale
Sıradaki Tulsi veya şifalı bitkilerin Kraliçesi. Bu bitki Hindu dininde büyük bir öneme sahiptir. Ancak, sadece dini öneminden çok daha fazlası var. Tulsi’nin güçlü aroması, bakteri üremesini uzak tutmak için yeterince iyidir. İyileştirici özellikleri ile bilinir ve büyümek için ihtiyaç duyduğu tek şey sudur. Tulsi’nin kullanımlarının ve iyileştirici özelliklerinin bir listesi:
Size stresle savaşma gücü verir. Daha uzun bir yaşamı teşvik eder. Öksürüğü tedavi eder Hazımsızlığı tedavi eder Kanser önleyici Saç dökülmesine, kalp hastalığına, şeker hastalığına vb. iyi gelir.
Tulsi ev ilaçları için bırakır
Şifalı Bitkiler: Tulsi, şifalı bitkilerin kraliçesidir. - Nane
Bu taze kokulu şifalı bitki çok çeşitli amaçlara hizmet eder. Nane, ruh halinizi iyileştirmekten hazımsızlığı tedavi etmeye kadar her şeyi yapabilir. Bu bitkinin büyümesi için çok su gerekir. Bu yüzden tohumlarını ekmeli ve sulamaya devam etmelisiniz. Nanenin en iyi yanı, haşereleri ve böcekleri uzaklaştırma yeteneğidir, bu nedenle eviniz temiz bir ortam olacaktır. Bu şifalı bitkinin kullanımlarına bir göz atın:
Sindirim sisteminin çalışmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirir. Öksürük vücuttan atılır, bu da ruh halini iyileştirir.Solunum sağlığına faydalıdır.Sivrisinekleri uzaklaştırır.
nane
Nane, ruh halini iyileştiren tıbbi bir bitkidir. - Çemen otu
Methi veya çemen, tüm özellikleri nedeniyle diğer şifalı bitkiler arasında bir harikadır. Yaprak dökmeyen bir bitkidir ve hem yaprakları hem de tohumları faydalıdır. Çemen otunun faydalarına bir göz atın:
Kolesterol seviyelerini kontrol eder. Saç dökülmesini azaltır İştahı artırır Boşaltım sisteminizi güçlendirir. kanı temizler ve tansiyonu düşürür. Eklem ağrılarına ve şeker hastalığına faydalıdır,
çemen otu
Şifalı Bitkiler: Çemen otu kolesterolü düzenler. - Rezene
Rezene veya saunf, çok çeşitli sağlık sorunları için faydalı olan lezzetli ve aromatik bir bitkidir. Hindistan’da insanlar her yemekten sonra rezene tohumlarını çiğnemeye alışkındır. Bahçenizde kolaylıkla yetiştirilebilir ve fazla bakım gerektirmez. Rezene tohumlarının birçok faydasına bir göz atın:
Öksürüğü tedavi eder Kolesterolü kontrol eder, görüşü iyileştirir ve asitliği tedavi eder. Ağız kokusunu önler ve emzikli kadınlarda anne sütü üretimini artırır.
Tulsi ve rezene tohumları
Şifalı Bitkiler: Rezene görme yeteneğini geliştirir. - Kişniş
Kişniş veya dhania, Hint mutfağında önemli bir bileşendir. Yaprakları, tohumları ve toz tohumları sağlığınız için faydalıdır. Yemeğinize ayrı bir lezzet katar ve çok çeşitli tıbbi özelliklere sahiptir. İşte kişniş sizi nasıl sağlıklı tutar:
Yiyeceklerin bozulmasını engeller. Antioksidanlar açısından zengindir. İdrar tutma tedavi edilebilir. Sindirimi iyileştirir. Adet döngülerinizi düzenler. Sivilceleri tedavi eder
Şifalı Bitkiler: Kişniş antioksidanlar açısından zengindir. - Zencefil
Sorunun adını siz koyun ve cevap zencefildir. Çok çeşitli sağlık sorunlarının kök çözümüdür. Yapmanız gereken tek şey bahçenize zencefil kökü ekmek ve birkaç gün içinde büyüyecek. Çok fazla bakım gerektirmez. Kendine özgü tadı ve tabii ki genel sağlığınız için faydaları nedeniyle Hint yemeklerinde önemli bir bileşendir. İşte zencefil nasıl genel sağlığınıza fayda sağlar:Hazımsızlığa iyi gelir.Baş ağrılarını hafifletir. kan basıncı. soğuk algınlığı, öksürük, grip ve astımı tedavi eder. Adet sancılarını ve krampları çözer. Şifalı Bitkiler: Zencefil çoğu rahatsızlık için kök çözümdür.