Türkiye’nin ILK Sağlık Sitesi – Güncel Sağlık Haberleri – Tanı Tedavi › Forumlar › En faydalı bitkiler nelerdir?
Etiket: besinler, beslenme, bitkiler, doğal, faydalı, ilaçlar, iltihap, önleyen, sağlıklı, vitaminler
Biberler, dolmalık biberler ve pul biberler de dahil olmak üzere, yağ ve kalori bakımından düşüktür.
Bunlar, aşağıdakiler gibi iyi bir besin kaynağıdır:
Biberlerdeki kapsaisin, birçok ağrı giderici kremde yaygın bir bileşen olan, Substance P. Capsaicin adı verilen sinirlerinizdeki belirli bir ağrı vericisini azaltarak artrit ağrısını hafifletebilir. Topikal olarak uygulandığında hafif yanmaya veya cilt reaksiyonuna neden olabilir.
Beyaz patates, nişastalı bir karbonhidrat olduğu için genellikle kötü bir üne sahiptir, ancak tüm patates çeşitleri besin açısından yoğundur. Ölçülü olarak yenildiğinde ve tereyağı ve ekşi krema ile kızartılmadığında veya bulaşmadığında sağlıklı bir diyetin parçası olabilirler.
Patates yağsızdır ve iyi bir lif kaynağıdır. Lif daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur, böylece daha az yiyebilirsiniz. Patatesler sodyum ve potasyum içerdiklerinden elektrolitlerinizi dengede tutmanıza da yardımcı olur.
Aynı zamanda iyi bir kaynaktır:
Teknik olarak domates bir sebze değildir; onlar bir meyve. Aşağıdakileri içeren dört karotenoid antioksidanın tümünü içerirler:
Domates aşağıdakiler için iyi bir kaynaktır:
Domates gibi patlıcan da bir meyvedir. Yağ veya kolesterol içermez. Patlıcan herhangi bir vitamin veya mineralde yüksek değildir, ancak az miktarda en gerekli vitamin ve mineralleri içerir.
Diyetinizde patlıcanın tadını çıkarmak için yağ ve kalori yüklü patlıcan Parmesan güvecinin ötesine geçin. Bunun yerine dilimlenmiş patlıcanı zeytinyağı ve otlar ile serpmeyi, ardından kızartmayı veya ızgara yapmayı deneyin. Ayrıca patlıcanı buharda pişirebilir veya en sevdiğiniz sebzeli pizzaya sote dilimler ekleyebilirsiniz.
Diyetinizden itüzümü çıkarmalı mısınız?
Bugüne kadar, itüzümü sebzelerinin iltihaplanmaya neden olduğunu gösteren hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Öyle olsa bile, bu anekdot kanıtlarının yanlış olduğu anlamına gelmez. Gıda alerjileri ve intoleransları dünya çapında yükselişte.
Gece gölgelerinin sizi nasıl etkilediğini kesin olarak bilmek için bir eliminasyon diyeti deneyin. Belirtilerinizin düzelip düzelmediğini görmek için iki hafta boyunca bütün itüzümü yemeyi bırakın. Emin değilseniz, belirtilerinizin kötüleşip kötüleşmediğini görmek için bunları tekrar diyetinize ekleyin.
Herhangi bir yemeği yedikten sonra aşağıdaki gibi semptomlar yaşarsanız, yaşamı tehdit eden bir anafilaktik reaksiyon geçirdiğinizi düşündürebilecek, yemeyi bırakın ve acil servise ve doktorunuza görünün:
Bu semptomlardan bir veya daha fazlasını yaşıyorsanız, itüzümüne karşı alerjik bir reaksiyon yaşıyor olabilirsiniz. Gıda intoleransları, anafilaktik bir risk oluşturmamalarıyla gıda alerjisi semptomlarından farklıdır, ancak yine de ağrı, rahatsızlık, ağrı ve gastrointestinal sorunlar gibi rahatsız edici semptomlar üretebilirler. Bir diyetisyen, herhangi bir alerji ve intoleransı belirlemek ve yönetmek için bir eliminasyon diyetini izlemenize yardımcı olabilir.
Birçok gıdanın vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. Bunları düzenli olarak yemek, eklem ağrısını ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı popüler anti-inflamatuar gıdalar şunları içerir:
1. Omega-3 yağ asitleri
Omega-3 yağ asitleri yüksek gıdalar, iltihaplanmaya neden olan iki proteini sınırlayarak iltihapla savaşmaya yardımcı olabilir. Omega-3’ler ayrıca kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza ve kolesterolü düşürmenize yardımcı olabilir.
omega 3 için
Meyveler, yapraklı yeşillikler ve diğer taze ürünler antioksidanlarla doludur. Antioksidanlar açısından zengin bir diyet bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olur ve iltihaplanma riskini azaltabilir. Çeşitli meyve ve sebzeler yemek, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.
kabuklu yemişler, kepekli tahıllar ve ürünler gibi lif oranı yüksek gıdalar, artritte yaygın olan iltihaplanma belirteçleriyle savaşmaya birkaç şekilde yardımcı olabilir:
Zeytinyağı, anti-inflamatuar Akdeniz diyetinin temelini oluşturur. 2011 araştırmasına göre, zeytinyağı, anti-inflamatuar özelliklere sahip birkaç bileşik içerir. Oleocanthal olarak bilinen bir fenolik bileşik olan bir bileşiğin, ibuprofen kadar güçlü anti-inflamatuar yeteneklere sahip olduğu gösterildi.
Soğan, quercetin adı verilen bir biyoflavonoid içerir. Bir 2006 çalışmasına göre, Güvenilir Kaynak kersetin, anti-inflamatuar ve antioksidan yeteneklere sahiptir. Histamin salınımını ve mast hücre salgısını durdurarak alerjik reaksiyonu önlemeye yardımcı olabilir.
İltihabı önleyen gıdaları diyetinize eklemek önemli olmakla birlikte, iltihap yapan gıdalardan da kaçınmalısınız.
Doymuş yağ ve trans yağ oranı yüksek gıdalar vücuttaki iltihaplanma ile bağlantılıdır. Bunlardan bazıları şunlardır:
Araştırmalar, iltihaplanma ile inek sütüne alerjisi olan kişiler arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Süt ürünleri ayrıca metabolik bozukluğu olan kişilerde iltihabı kötüleştirebilir. Sütün artrit semptomlarınızı nasıl etkilediğini görmek için iki hafta boyunca diyetinizden çıkarın.