Düşük kaşlara ameliyatsız çözüm
Yaş hepimizi yakalayabilir. Bu, hayatın inkar edilemez (ve talihsiz) gerçeklerinden biridir. Daha önce aynaya baktıysanız ve kaş bölgenizde sarkmış cilt, kırışıklıklar veya ton ve sıkılık kaybı fark ettiyseniz, bize inanın – yalnız değilsiniz. Kaş, yaşlanmanın belirgin belirtilerini gösteren ilk yüz özelliklerinden biridir, bunun birçok kadının ilk önce tedavi etmek istediği alanlardan biri olduğu tamamen anlaşılabilir bir durumdur. Kaşlar ayrıca duyguları ileten önemli özelliklerdir ve mutluluk, öfke veya şaşkınlık gibi duyguları tanımamızda kilit rol oynar. İlk yaşlanma değişikliklerinden biri kaş düşmesidir. Kaşın dış kuyruğu düşer, üst göz kapağı dokularını sıkıştırır ve aynı zamanda göze biraz hüzünlü bir görünüm verir. Bazı kişiler ayrıca, kalıcı bir kaş çatma veya kaş çatma izlenimi verebilecek daha ağır veya daha düşük kaşlara genetik olarak yatkındır.
Neyse ki, kırışıklıkları, kaz ayaklarını ve kaş çatma çizgilerini gizlemek sadece mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda invaziv cerrahiye başvurmak zorunda kalmadan çoğu zaman elde edilebilir.
Ayrıca alnı aşağı çeken kasları zayıflatmak ve kaş kaldırıcıların alnı yukarı kaldırmasına izin vermek, özellikle kaş düşüklüğünün erken evrelerindeki genç hastalarda sıklıkla etkili bir kaş kaldırma sonucu sağlar. Ameliyatsız kaş kaldırma, geleneksel cerrahi kaş kaldırma işlemlerine popüler, kolay ve hepsinden önemlisi güvenli bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır.
Cerrahi bir kaş kaldırmadan kaynaklanan komplikasyonlar tam olarak yaygın olmasa da kalıcı yara izi, enfeksiyon ve sinir felci vakaları kaydedilmiştir, bu nedenle dünya çapında milyonlarca insanın neden invaziv olmayan bir çözüm aradığı açıktır.
AMELİYATSIZ KAŞ ASKILARININ FARKLI TÜRLERİ NELERDİR?
Ameliyatsız kaş kaldırma işlemine geçmeden önce, sizin için en iyi prosedürün türüne karar vermenize yardımcı olması için yüzünüzü inceleyip değerlendirebilecek kayıtlı bir uzmana danışmanız önemlidir. Danışmanınızın önereceği prosedür, yaşınıza ve yüz yapınıza ve ayrıca ameliyatsız kaş kaldırma ile elde etmeyi amaçladığınız etkiye bağlı olacaktır. Ameliyatsız kaş kaldırmanın en yaygın şekli, yaygın olarak Botox markasıyla bilinen botulinum tip A (BoNT) adı verilen bir nörotoksinin enjekte edilmesini içerir. Bu prosedür aynı zamanda Kimyasal Kaş Kaldırma olarak da bilinir ve dermal dolgu maddeleri ile birlikte kullanılabilir. Randevu sırasında bir tıp uzmanı, kaşlarınızı aşağı çeken ve kaşlarınızı çattığınızda veya kaşınızı çattığınızda en aktif olan kasların süslü adı olan oluklu kaslarınızı belirleyecektir.
Sonuç olarak, dikkatli bir şekilde Botox enjeksiyonu veya bu kasların içine dermal dolgu maddeleri (gözleri çevreleyen orbicularis oculi ve bu istenmeyen kaz ayakları) bu bölgelerin gevşemesine ve daha az aşağı doğru çekme etkisine neden olacaktır.
Sonuç, daha yüksek bir kaş kemeri, azaltılmış alın kırışıklıkları ve genel olarak daha açık, genç bir görünüm. Bu prosedür düzenli olarak Botox Kaş Kaldırma veya Kimyasal Kaş Kaldırma olarak adlandırılır.
Dolgu maddeleri, kaşları kaldırmak için çeşitli yenilikçi şekillerde de kullanılabilir. Kaş yağ yastıklarının ince bir şekilde doldurulması, kaş kemerini büyük ölçüde artırabilir ve kaş bölgelerini yeniden hacimlendirebilir.
AMELİYATLI KAŞ KALDIRMA İLE AMELİYATSIZ KAŞ KALDIRMA ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?
Ameliyatsız kaş kaldırmanın en yaygın şekli, yaygın olarak Botox markasıyla bilinen botulinum tip A (BoNT) adı verilen bir nörotoksinin enjekte edilmesini içerir. Bu prosedür aynı zamanda Kimyasal Kaş Kaldırma olarak da bilinir ve dermal dolgu maddeleri ile birlikte kullanılabilir. Basitçe söylemek gerekirse, kaşları aşağı çeken kaslar ve kaşları yukarı çeken kaslar vardır. Aşağı çeken kaslar çok güçlüyse, kaşlarınız zamanla aşağı inecektir. Çok zayıflarsa veya kaşları yukarı çeken kaslar çok güçlüyse kaşlarınız kalkacaktır.
Ameliyatsız kaş kaldırma hızlı, kolay ve nispeten zararsız olsa da etkileri kalıcı değildir.
Bu, optimal bir sonuca ulaşmak için ek tedavinin gerekli olabileceği anlamına gelir. İyi haber şu ki, bu ek bakımın da hızlı ve kolay olması, dolayısıyla ileride bir cerrahi prosedürden kaçınılabilir. Ayrıca neredeyse hiç yara izi yoktur. Çalışmalar, işlemin herhangi bir aşamasında ameliyatsız kaş kaldırmanın komplikasyon geliştirme riskinin çok az olduğunu göstermiştir.
Bununla birlikte, ameliyatsız kaş kaldırma, yaşlanma sürecinin daha ileri safhalarında olan daha olgun bireyler için mutlaka ideal bir çözüm değildir. Daha ağır kırışıklıklar ve daha şiddetli kırışıklıklar, istenen estetiği elde etmek için genellikle cerrahi bir kaldırma gerektirir ve invaziv olmayan bir kaş kaldırma kalıcı bir çözüm olmadığı için; genellikle genç nesil arasında daha etkilidir.