ANNENİN PROBLEMLERİ ve BAZI MUHTEMEL ÇÖZÜMLERİ
|
Bebeğinizin göğsünüzü yakalamasında güçlüklerle karşılaşıyorsanız size bazı öneriler;
h Bebeğiniz göğsünüzü emmeyi tam olarak öğrenene kadar başka bir şey vermemek idealdir. Bebeğinizin ek besine ihtiyacı varsa tercihen biberon haricinde bir yöntem kullanılabilir. Ancak, istisnai durumlarda biberon kullanılabilir.
h Göğüs uçlarınız düzse başparmağınız arasında yuvarlayarak yavaşça çekebilirsiniz. Bunu yakalamadan hemen önce yaparsanız bebeğin göğüs ucunu yakalamasına yardımcı olabilir.
h Göğüs uçlarınız çukur veya içe dönük olursa yuvarlamaya çalışmak sadece içeri doğru çekilmelerine sebep olur. Bunun yerine, elinizi göğüs ucunun yaklaşık 5 cm arkasında C tutuşuna getirin ve göğüs kafesinize bastırın.
h Emzirmeden hemen önce göğüs pompası kullanılması da göğüs uçlarınızın bebeğin yakalayabileceği kadar çıkmasını sağlayabilir. Birkaç denemeden sonra yine almıyorsa ve ek besin gerekiyorsa göğüslerinizi hastane tipi bir elektrikli pompayla düzenli olarak sağmalısınız. Göğüs ucu derisinin uzamasını sağlar ve sütünüzün artmasını sağlar.
h Bazı çok özel durumlarda, göğüs ucu adaptörleri bebeğinizin göğsünüzü almasına yardımcı olur. Göğüs ucu adaptörünün doktor kontrolünde kullanılmalı. Adaptör birkaç günden fazla kullanılırsa süt yapımını azaltabilir.
h Bebeğiniz, göğüsleriniz aşırı dolduğu içinde göğüs ucunu yakalayamıyor olabilir. Bu durumda, emzirmeden yarım saat önce göğüs koruyucusu takmak sütünüzün akmasına, aylanın yumuşamasına ve bebeğin göğüs ucunu yakalamasına yardımcı olur.
h Bebeğiniz emmeyi başaramadıysa ağlamaya başlar. O zaman bebeğinizi sakinleştirip tekrar deneyin.
h Bebeğiniz bir pozisyonda göğsünüzü yakalayamıyorsa pozisyon değiştirin. Pozisyon değiştirdiğinizde bebeğinizin yakalamasına yardımcı olursunuz.
h Bebeğinizin günde birkaç kez kısa sürelerle göğsünüze koymaya çalışın. Bebek sakinken ve çok açken yaparsanız başarı şansınız artar.